Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Jelenlét-megállapítás következik. Kérem képviselõtársaimat, hogy nyomják meg a szavazógép "igen"- gombját. Most kérem! (Megtörténik. - Többen jelzik, hogy gépük nem mûködik.)

Tisztelt Országgyûlés! A jelen lévõ képviselõk száma 278 - illetõleg több... Kérném azon képviselõtársaimat, akiknek nem mûködik a gépük, hogy álljanak fel sorban, és jelentsék a technikusoknak. (Megtörténik. - Az elnök megismétli az elhangzott neveket:) Jeszenszky Géza, Barkóczy Gellért, Keresztes Sándor, Dávid Ibolya, Bauer Tamás, Hack Péter, Herbály Imre és Miklós László.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik mai ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság az Országgyûlés mai ülésének napirendjére és idõtartamára vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselõtársaim. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatát elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az állampolgári jogok országgyûlési biztosának, általános helyettesének, az adatvédelmi biztosnak, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyûlési biztosának titkos szavazással történõ megválasztása.

Tisztelt Országgyûlés! Göncz Árpád köztársasági elnök úr átiratot intézett az Országgyûléshez, amelyet H/1237/1. számon kaptak kézhez képviselõtársaim. Felkérem jegyzõ képviselõtársamat, ismertesse az átirat szövegét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage