Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum... (Közbeszólások: Elnök asszony, nem elnök úr!)

Köszönöm szépen, elnök asszony. Elnézését kérem. Ez csupán az én korom rovására írható. (Szórványos taps.)

Tehát Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Fórum frakciója megszavazta a nyugdíjemelésre elõterjesztett kormányjavaslatot, noha legnagyobb sajnálatunkra egyetlenegy módosító javaslatot sem tudott támogatni a kormány.

Nem tudott támogatni, mert az öt-, illetve hatszázalékos emelésre a nettó munkabér-kiáramlás mértékét megítélõen különbözõek voltak a véleményeink. Remélem, hogy õsszel vissza tudunk térni erre a kérdésre, addigra kiderül, hogy ebben a számháborúban kinek volt igaza.

Nagyobb szomorúságunk, hogy a márciusi parlamenti döntéssel ellentétben, amikor a kormánypártok is támogatni tudták azt az ellenzéki javaslatot, hogy a nyugdíjszerû rendszeres szociális támogatásokat ugyanolyan módon emeljék, mint a nyugdíjat, tehát visszamenõleg és azonos arányban az egyéb nyugdíjakkal, ezt most a Ház nem tudta támogatni. Ez különösen azért fájó, mert a tízezer forint alatti nyugdíjak emelése éppen azoknak nyújtott volna havonta minimálisan 350 forintot, akik a legrászorultabbak, a legrosszabb anyagi helyzetben vannak. Ezt nagyon fájlaljuk, reméljük a korrekciójára lesz lehetõség, de azért, hogy szeptemberben az emelt nyugdíjak fizethetõk legyenek, a frakciónk végül is megszavazta az elõterjesztést. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage