Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Megkérem a biztosokat, hogy szíveskedjenek az esküszövegeket aláírni. Megkérem Boros László jegyzõ képviselõtársamat, hogy ebben segédkezzen nekik. (Elsõként dr. Gönczöl Katalin, majd sorrendben dr. Polt Péter, dr. Majtényi László és dr. Kaltenbach Jenõ - Boros László jegyzõ közremûködésével - aláírják az esküokmányt. Ezután a képviselõcsoport-vezetõk és a jelen lévõ kormánytagok köszöntik õket.)

(12.40)

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 45. §-ának (1) bekezdése szerint az országgyûlési biztos tanácskozási joggal vesz részt az Országgyûlés ülésén. Felkérem a most megválasztott és esküt tett országgyûlési biztosokat, hogy foglalják el üléstermi helyüket. (Az országgyûlési biztosok elfoglalják helyüket az ülésteremben.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a villamos energia termelésérõl, szállításáról és szolgáltatásáról szóló 1994. évi XLVIII. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/1118. számon, az egységes javaslatot pedig... (Általános zaj.)... T/1118/6. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Mivel módosító javaslatot senki sem nyújtott be, a zárószavazás egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a villamos energia termelésérõl, szállításáról és szolgáltatásáról szóló 1994. évi XLVIII. törvény és az ahhoz kapcsolódó egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 187 igen, 50 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja nevében Sándorffy Ottó kívánja a frakció szavazatát indokolni. (Sándorffy Ottó: Nem.) Nem kívánja indokolni.

Megkérdezem, más képviselõcsoport részérõl kívánja-e valaki szavazatát indokolni. Kósa Lajos képviselõtársam? (Kósa Lajos bólint.)

Megadom a szót Kósa Lajos képviselõ úrnak, aki a Fidesz szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage