Balsai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Az iménti döntésükkel imponáló többséggel hoztak egy olyan döntést, amelyet ugyancsak imponáló többséggel, nagyon hosszas tárgyalások után elfogadott törvény kapcsán ma délelõtt az Alkotmánybíróság, a kezemben tartott súlyos, körülbelül 100 oldalas, nem teljesen kimerítõ indokolással ellátott ítéleteivel hatályon kívül helyezett.

Tisztelt Kormánypárti Képviselõk! Tisztelt Parlamenti Többség! Önök az imént szintén egy olyan döntést hoztak, amely, mint azt Rubovszky György képviselõ úr mondta, a Házszabállyal, de nézetünk szerint ennél is többel, a jogbiztonsággal és az alkotmányos alapelvekkel ellenkezik. Önök átértelmezték az 1994-es parlament világos döntését, amelyet támogatott nemcsak az akkori bizottság minden tagja, legalábbis nemleges szavazatot nem adott le, hanem ott volt a Legfelsõbb Bíróság elnöke és számos olyan szaktekintély, aki ennek a döntésnek a jogi alapját a feltételek szempontjából is kimerítõen, részletesen megindokolta.

A bírák semmiféle eltitkolnivaló momentumot a meghallgatásuk során nem titkoltak el, semmiféle elszámolnivalójuk önökkel és azzal a kampánnyal kapcsolatban, ami ellenük folyt, nem volt. Önöknek kevés volt, úgy látszik, a hat hónap, amely idõtartam alatt ezt az ügyet tárgyalták, hogy meg tudjuk önöket gyõzni. Lehet, hogy ismét egy másik fórumnak kell majd önöket arról meggyõzni, hogy milyen a törvényes és alkotmányos határozat. Köszönjük szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage