Elnök Tartalom Következõ
                Az Országgyûlés õszi ülésszakának 1. ülésnapja
                        1995. szeptember 4-én, hétfõn
                      (15.02 óra - Elnök: Dr. Gál Zoltán
           Jegyzõk: Dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Az Országgyûlés õszi ülésszakának 1. ülésnapját megnyitom. Bejelentem, hogy az ülés vezetésében dr. Szilágyiné Császár Terézia és Boros László képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy kifejezzem azt a reményemet, hogy képviselõtársaim nemcsak kellemesen, hanem hasznosan is töltötték a nyári szünidõt. Ugyancsak szabad legyen kifejeznem azt a reményemet, hogy az az értékelõ munka, amit minden frakció nyilvánvalóan elvégzett a tavaszi ülésszak tapasztalatairól és az õszi ülésszak teendõirõl, arra fogja inteni képviselõtársaimat, hogy korrekt, a magyar parlament tekintélyét erõsítõ viták folyjanak majd a következõ hónapokban. (Taps.)

Úgy gondolom, minden képviselõtársam tudja, hogy az õszi ülésszaknak megvan a maga sajátossága, ha más nem, az, hogy még nagyobb törvényalkotási feladatok várnak az Országgyûlésre, mint a tavaszi ülésszakon. Készülnünk kell tehát arra, hogy kemény munkát kell folytatnunk, azt pedig gondolom, mindnyájan tudjuk, hogy a közvélemény az elkövetkezendõ idõszakban felfokozott érdeklõdéssel fogja kísérni a parlament munkáját, és biztos vagyok benne, hogy mindenki átérzi azt a felelõsséget, ami ezzel jár.

Tisztelt Országgyûlés! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a díszpáholyban helyet foglaló Virpa Puisto asszonyt, a Finn Köztársaság parlamentje magyar baráti tagozatának... (Lelkes taps.- A küldöttség tagjai felállva köszönik meg az üdvözlést.) ...elnökét és kíséretének tagjait, kollégáinkat, képviselõtársainkat. Azt hiszem, ez az egyöntetû nagy taps kifejezte az irántuk való bizalmunkat és szeretetünket. Kívánom, hogy hasznos és kellemes napokat töltsenek Magyarországon.

Tisztelt Országgyûlés! Horn Gyula miniszterelnök úr jelezte, hogy napirend elõtt szólni kíván. Megadom a szót a miniszterelnök úrnak.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage