Veér Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

VEÉR MIKLÓS, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elõadója: Tisztelt Országgyûlés! Elnök Asszony! Képviselõtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság 1995. augusztus 30-án megtartott ülésén vitatta meg a benyújtott törvényjavaslatot.

Ez a javaslat nem annyira tartalmi, mint inkább formai, korrekciós változásokat tartalmaz, hogy az 1993. évi LXXVI. törvény összhangban legyen a hozzá kapcsolódó más törvényekkel.

Itt kell megemlítenem azt is: az is követelmény, hogy a szakképzési törvény feleljen meg céljának, tehát annak, hogy az az adott gazdasági környezetben is alkalmazható legyen, tehát nemcsak a fõvárosban, nemcsak a megyeszékhelyeken, hanem az ország kisebb városaiban, kisebb településein is, ahol folyik a képzés.

A bizottsági ülésen felmerült az is, hogy a képzés - sajnos nem ritka esetben - kapcsolódik a feketegazdasághoz is. Különösen a felvételek idején. Bízunk abban, hogy a feketegazdasággal való harcunk - a megerõsödõ kamarákkal együttmûködve - eredményes lesz ezen a téren.

A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság ellenszavazat nélkül, 10 igen, 2 tartózkodás mellett a szakképzési törvényhez benyújtott módosítást általános vitára való alkalmasság szempontjából jónak ítélte.

Köszönöm megtisztelõ figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage