Rozgonyi József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ROZGONYI JÓZSEF (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagy megtiszteltetés egy képviselõnek, ha képviselõtársai a késõbbiekben hivatkoznak hozzászólására.

Én is nagyon örültem, amikor a nagyrabecsült Gyõriványi Sándor kollégám két ízben is hivatkozott az elmondottakra. Az örömöm azonban lelohadt, mihelyst meghallottam hozzászólását. Ugyanis csak két ponton kell helyreigazítanom. Az egyik: õ azt állította volt, hogy én hiányoltam volna a koncepcióját a szakképzésnek ebbõl a törvénybõl. Természetesen ez a törvény, ez a szûk keretû módosítás nem vállalkozott arra, hogy a szakképzés koncepcióját részletesen kifejtse. (Dr. Gyõriványi Sándor belép az ülésterembe.) Köszönöm szépen képviselõ úr figyelmét.

Tehát nem is volt a törvényalkotónak olyan szándéka, hogy itt a szakképzés koncepciója legyen részletesen kifejtve, sokkal inkább a mûködési zavarok elhárítása, hatáskörök tisztázása volt a célja. Ezt próbáltam érzékeltetni.

Ami pedig a másik hivatkozást illeti, ott, ha lehet, még annyira sem arra gondoltam, amire a képviselõ úr. Hogy tudniillik a képzés célját pedig végképp nem ebben a törvényben kellene meghatározni, hogy tudniillik mire képezzenek az iskolák. Én arra céloztam, ha valakinek vagy valakiknek hivatása lehet az, hogy a gyakorlati képzés igényeit megfogalmazzák, azok a gazdasági kamarák. Én csupán ennyit mondtam. Egyéb tekintetben egyetértek a képviselõ úrral.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage