Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm a szót. Nagyon röviden szeretnék szólni, és elsõsorban szeretném megköszönni a vezérszónokok döntõ többségének egyértelmû támogatását a törvényjavaslat kapcsán.

Torgyán képviselõ úr számára szeretném elmondani, hogy ön azért meglehetõsen nagyvonalúan bánik a tényekkel; sem Szabó képviselõ úr, sem én nem arról szóltunk, hogy ez a törvényjavaslat ne lenne a közérdeklõdés középpontjában. Az a kifejezés, hogy "izgalom", ebben a Házban most az ön szájából hangzott el elõször. Arról beszéltem, hogy úgy vélem, nem szükséges külön indokolni azt, hogy egy Országgyûlésnek miért politikai, alkotmányos és erkölcsi kötelessége a törvény elfogadása, és ezt vélem úgy, hogy nem kell külön méltatni és külön indokolni.

A másik észrevételem az ön hozzászólásával kapcsolatban, hogy ez a törvényjavaslat a nemzeti jelképek használatáról szól. A nemzeti jelképek tartalmi, formai körülírását az alkotmány XIV. fejezete tartalmazza, tehát kérem, hogy ennek figyelembevételével szíveskedjen megfogalmazni a kritikáját. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage