Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Tisztelt Államtitkár Úr! Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre. Tudniillik a korszak mai színvonaláról beszélni anélkül, hogy a környezetét áttekintenénk egy intézménynek, nem éppen gondos és figyelmes megoldás; hacsak azt nem tekintem annak, hogy államtitkár úr szerint a szülõotthon nem nevezhetõ korszerû intézménynek, ám a mentõautó igen - mert ez így hangzott. Tudniillik a mentõ kiérkezése az elsõ kórháztól 60 kilométerre lévõ kistelepülésre és visszaérkezése a kórházba túlságosan hosszú idõ. És Nyírbátorban számtalanszor áll meg olyan mentõ, amely koraszülõ nõt vagy megindult vetélésben szenvedõ nõt szállít, azért, mert már nem tud beérni a sokkal felkészültebb kórházi intézménybe.

Államtitkár úr, ha még ezt is elvesszük azon a területen, elérjük a korszerû megoldást?

(14.10)

Akkor már szülõotthon sincs. Az otthon szülésnél egy olyan vidéken,... (Az elnök csengetéssel figyelmezteti az idõ leteltére.).., ahol a lakosság jelentõs százaléka rendkívül rossz szociális körülmények között él, lényegesen korszerûbb a szülõotthon.

Pénzügyi magyarázatot viszont különösen nem kaptam, hiszen nem támasztotta alá pontos érvekkel, hogy mennyivel fog... (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)... kevesebbe kerülni ezek után Nyíregyházán egy szülés. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage