Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselõ Asszony! Tisztelt Ház! Természetesen - a kérdés címére visszatérve - nem gondoljuk azt, hogy a modernizációs program egyenlõ a kórház-átalakításokkal vagy bezárásokkal. Önmagában sajnálatosnak tartom azt, hogy tisztelt képviselõtársam az egészségügy modernizációs programjából egyedül a kórház-átalakítások ügyét emeli ki.

De ami a két fõvárosi kórház ügyét illeti, elõször is szeretném megjegyezni, hogy a társadalombiztosítási alapok idei költségvetésérõl szóló törvény hatalmazta fel a népjóléti minisztert arra, hogy a finanszírozandó kapacitásokra javaslatot tegyen az Egészségbiztosítási Pénztárnak.

Másodszor: elég hosszú ideje zajlanak és zajlottak az egyeztetések, és igenis, több menetben történt egyeztetés ebben az ügyben nem csupán a Fõvárosi Önkormányzat illetékeseivel, de fõvárosi képviselõkkel is, és nem derült égbõl villámcsapásként került arra sor, hogy a népjóléti miniszter olyan javaslatot tett, hogy a fõvárosban körülbelül ezerötszázzal csökkenjen a társadalombiztosítás által finanszírozandó ágyak száma.

A Schöpf-Merei Kórház és a Budai Területi Gyermekkórház esetében is a végsõ döntés a Fõvárosi Önkormányzat kezében van, de szeretném elmondani azt, hogy a Fõvárosi Önkormányzat már eddig is gondos elõkészületeket végzett, hogy hogyan és milyen módon veszik át környezõ intézmények az átalakításra javasolt intézmények feladatait.

Az idõm lejárt, köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage