Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Elnöknõ! Tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársam! Örülök, hogy föltette ezt a kérdést, mert így azt hiszem, hogy jó néhány félreértést eloszlathatok, amely képviselõtársamnak a kérdésében is megbújt.

(15.10)

Elõször is azzal kezdem, hogy 1995. április 25-én itt, a parlamentben, a Fidesz egy képviselõje által felvetett kérdés kapcsán mondta el Szabó Zoltán államtitkár úr - itt az ideiglenes frekvenciaengedélyekrõl volt szó -, hogy a minisztérium azért, hogy azokat a problémákat, amelyek évek óta megjelennek az ideiglenes frekvenciaengedélyek kapcsán, megpróbálja megszüntetni, kezdeményezi a kormányrendelet módosítását. Illetve azt mondta az államtitkár úr, hogy megkeresi a Hírközlési Fõfelügyeletet annak érdekében, adjon át olyan városokra közhírré tétel céljából újabb frekvenciákat, amely városokban a közhírré tett lehetõségeknél jóval nagyobb a valós igény. Itt azokról az esetekrõl van szó, ahol évek óta rendszeresen ideiglenes engedélyekre és más, rövid távú engedélyekre pályáznak pályázók, vagyis "frekvenciaéhség" van bizonyos településeken.

E tájékoztatás értelmében, amit április 25-én mondtunk el itt, a tisztelt Ház elõtt, a kormányrendelet módosítását közigazgatási egyeztetésre kiküldtük. Ez folyamatban van, és most, szeptember 1-jén közzétettük ezeket a pályázatokat.

Hozzátenném, hogy tizenegy újonnan megtervezett frekvencia van e harmincnégy között, amit képviselõtársam említett, huszonhárom nem új lehetõség. Ezek olyanok, amiket már évek óta pályáztatott a minisztérium, de nem született sikeres pályázat - nem is adtak be rájuk pályázatot. De úgy gondoltuk, ezt újra meg kell tenni, hogy le tudjuk zárni azt a kérdést, van-e értelme egyáltalán ezekre pályáztatni.

A tizenegy elsõ - ezek között Miskolc, Debrecen, Szekszárd, Szeged, Dunaújváros, Békéscsaba szerepel - rendszeresen olyan ügy, ahol állandó vita van az egy kiadott engedély és az ideiglenesen pályázók között. Tehát itt kértük, hogy lehetõség szerint bõvítsék a frekvenciákat, hogy valóban az igényeknek megfelelõen tudjunk lehetõséget adni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage