Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön által feltett kérdésben és elmondottakban minden megfelel a valóságnak. Egyetlen kiigazítást szeretnék tenni, hogy február hónapban a jelen érték, illetve a reális érték megállapítására független szakértõt kértek fel, de ez a lényeget, amit ön elmondott, nem változtatja meg.

Szeretném tájékoztatni, hogy a privatizáció ezen szakaszának, amit nem olvasott föl, a 60 százalék 72 százalékon került értékesítésre. Ennek tárgyában többen észrevételt tettek, többek között a szakszervezet is, és egyetértésemmel Lascsik Attila vezérigazgató a tranzakciós osztály, etikai és felülvizsgálati osztály intézkedését azonnal elrendelte, egyidejûleg tudomásulvétellel részemre az ÁPV Rt. felügyelõbizottsága saját hatáskörben elrendelte a tranzakciós ügy vizsgálatát, ami jelenleg is folyamatban van.

A vizsgálat lezárása után természetesen önt és a közvéleményt tájékoztatni fogom. Szeretném ezzel is megerõsíteni, amit március 1-jén is elmondtam: egyetlenegy interpellációt, kérdést nem utasítok vissza, ha abban igazságtartalom van, és egyetlenegy kótyavetyéhez nem járulok hozzá vagy rablóprivatizációhoz, amit Gyimóthy képviselõ úr mondott, és a törvényes eszközökkel élve idõben elejét szeretném venni az ilyen és hasonló jellegû tranzakcióknak. Türelmét kérem a vizsgálat lezárásáig. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage