Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Államtitkár Asszony! Igen Tisztelt Legfõbb Ügyész Úr! "Nincs semmi köze senkinek ahhoz a pénzhez, amit én felvettem, azért a pénzért százszorosan megdolgoztam." - mondta Bokros Lajos pénzügyminiszter úr, amikor firtatták a 16 millió forintos végkielégítését. Százszorosan megdolgozott a pénzéért, mint a Budapest Bank vezetõje. A Budapest Bank a hatályos törvényi rendelkezések megsértésével, illetve megkerülésével, másrészt nyilvánvalóan a jó erkölcsöt sértõen szerezte meg az Óbuda Mezõgazdasági Termelõszövetkezet 36 hektár és 5 ezer négyzetméteres földterületét.

(15.40)

A tényeket a nyilatkozat mellé tegyük! Nemcsak én, hanem az a sokszáz részarány-tulajdonos és kárpótlásra jogosult is nagyon örült az interpellációra adott válaszoknak. Nagyon örül annak, hogy a Magyar Köztársaság törvényességének egyik letéteményese, a legfõbb ügyész úr keresetet indított, hogy semmisítse meg a bíróság azt a szerzõdést, amely 36 hektár területtel rövidítené meg a részarány-tulajdonosokat és a kárpótlásra jogosultakat csak azért, hogy a Budapest Bank olyan földterülethez jusson, amely mezõgazdasági rendeltetésû volt, de már kivonták a mûvelésbõl, és belterületté, lakóterületté nyilvánították.

Õk is, én is bízom abban, hogy a Magyar Köztársaság bírósága helytad az ügyészi keresetnek, és akkor legalább egy kicsi törvénytelenség fölszámolódik, s a Magyar Köztársaság állampolgárai jó érzéssel tekintenek az igazságszolgáltatás mûködése elé.

A választ elfogadom. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage