Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm a szót.

Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, rendkívül nehéz helyzetben van az oktatás, és rendkívül fontos, hogy takarékosan bánjunk a pénzével. Ezért kérdezem a miniszter urat, hogy miért bízta meg a Szocio- Reflex Kft-t azzal, hogy egy felmérést készítsen, különös tekintettel a polgármesterek pártállására, iskolai végzettségére, ezután pedig a NAT-tal kapcsolatos véleményére.

Azért is kérdezem ezt, mert a minisztérium mellett mûködik egy Oktatáskutató Intézet, ahol szociológusok dolgoznak, kifejezetten ez a kutatási terület az õ területük. Úgy gondolom, célszerû lenne, ha költségvetési pénzekbõl õket bíznák meg ezzel a feladattal.

A másik - legalább ilyen lényeges kérdés -, hogy ha országos felmérést kíván egy kft. csinálni, és rendelkezünk tankerületi oktatásügyi központokkal, valamint a kormánypártok által olyan sokat emlegetett megyei pedagógiai intézetekkel, amelyeket az 1990-es évektõl kezdõdõen folyamatosan számítógéppel szereltek fel, s ennek következtében van egy jól mûködõ számítógépes hálózatuk, valamint rendelkeznek ilyen szakemberekkel, akkor miért kft. kapott megbízást.

Ezért a kérdésem a következõ: Milyen versenytárgyaláson döntötte el a miniszter úr, hogy ez a kft. kapja a megbízást, és miért nem a háttérintézmények?

Hány millió forintot fizetett ki a Szocio-Reflex Kft-nek? Megjegyzem, hogy ezt a kft-t két darab személyi számítógéppel alapították, és az 500 ezer forintos pluszbefizetését hónapokig nem tudta teljesíteni, tehát nem egy igazán nagymérvû kft.

A harmadik kérdés: Miért nem használja a minisztérium a saját háttérintézményeit, a pedagógiai intézeteket és a tankerületi oktatásügyi központokat?

Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage