Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem elõször szólok ebben az ügyben, de azt gondolom, a probléma olyan, hogy indokolt, hogy másodszor is szóljak.

Hasonló címmel nyújtottam be fél évvel ezelõtt interpellációt. Kovács Pál miniszter úr a tárca és a kormány nevében adott akkor erre választ. Ígéretek hangzottak el a kormány nevében arra, hogy a népjóléti tárca koordinálásában összehangolt és pénzügyileg is kellõen támogatott, ösztönzött, hatékony ismertetõ kampánnyal kísért kormányzati cselekvéssor kezdõdik el a különbözõ allergiás megbetegedések - kiemelten a parlagfû által okozott egészségi problémák - kezelésére.

Ez fél évvel ezelõtt volt, tehát a parlagfû virágzását megelõzõen. Augusztus közepéig nem is volt gond, mert az allergiás megbetegedések, tehát a pollen koncentrációja nem volt magas, de augusztus közepétõl drámai helyzet alakult ki. Mindazon emberek, akik eddig is szenvedtek ebben a betegségben és rengetegen újak, nagyon akut problémákkal fordultak orvoshoz, sokszor munkaképtelenné válva.

Kérdezem ezek után az ígéretek fényében a tárcát és egyúttal a kormányt:

1. Mit tett a kormány a probléma bemutatására, a megfelelõ ismeretterjesztés érdekében?

2. Milyen pénzügyi alappal vagy milyen módon támogatta a tenni akaró önkormányzatokat?

3. Hogyan hangolta össze a szennyezett régiókban folyó munkát, felvette-e a kapcsolatot a környezõ országokkal, és ennek van-e már bármilyen kézzel fogható eredménye?

Várom államtitkár úr válaszát. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage