Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Államtitkár Úr! Ígéretek már korábban is történtek, de sajnos tettek annál kevésbé. Az idei helyzet rosszabb, mint a tavalyi, és én úgy látom, hogy a kormányzat nem lépett fel a kellõ ismeretterjesztõ kampánnyal a koordináló szerepkörében, nem állt a helyzet magaslatán, pénzügyileg pedig nem támogatta, hogy egy olyan hatékony kampányt lehessen tenni, amely a megelõzést tényleg hatékonyan és eredményesen lett volna képes elérni.

Csak egy tudósításból hadd idézzek: "Ha nem történnek sürgõsen intézkedések a parlagfû hatékony irtásáról, akkor Szombathelyen és környékén tömegessé válhatnak az allergiás megbetegések. A veszély súlyosságát jelzi, hogy az osztrákok kártérítéssel fenyegetik a magyarokat."

(16.20)

Ilyen és ehhez kapcsolódó problémák vannak mindamellett, hogy milliárdokat költenek el gyógyszerekre emberek. Tehát azt gondolom, hogy a kormányzatot rá kellene szorítani arra, hogy a jelenleginél sokkal komolyabban próbáljon meg koordináló szerepkörével, pénzügyi támogató szerepkörével, hatósági szerepkörével a tisztifõorvosi szolgálatokon keresztül élni, és éppen ezért arra kérném képviselõtársaimat, hogy ezt ne bizalmi és politikai kérdésként tegyék, és azzal segítsék az allergiás megbetegedések esetleges csökkenését, hogy nem fogadják el államtitkár úr válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage