Tóth András Tartalom Elõzõ Következõ

TÓTH ANDRÁS* (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Asszony! Természetesen nem a demokratizálódási folyamatot neveztem szétzilálásnak. Csak egy példát mondok, hogy megértse, és nem is a szándékukat kifogásolom ma sem - és eddig sem azt tettem -, hanem a teljesítményt. '94. január 1-jén körülbelül 30 százalékos bérnövekedés jelent meg a közoktatásban az önök szándékai szerint, aminek természetesen nagyon örültünk.

(18.20)

Ennek a következménye az kellett volna hogy legyen, hogy az oktatási rendszerünk hatékonyabban, eredményesen mûködik. E helyett a '94-es évet a közoktatási rendszer pedagógusai tömegesen a bíróságon töltötték, és a helyett, hogy a gyerekekkel foglalkoztak volna, tárgyalásokra készültek. Ilyen tömeges jelenséget lehetett tapasztalni, erre utaltam.

Egyébként a tankerületi munkát ismerem, nem szerettem volna dicsekedni, iskolaigazgatóként szoros kapcsolatban voltam velük, becsültem az ott dolgozók munkáját, jó munkakapcsolatot alakítottunk ki. De véleményem az, hogy ennek arányait, jelentõségét természetesen eltúlozta Kovács Kálmán képviselõ úr. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage