Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen tisztelt bíró úr (sic!), én nem vádolok senkit, én arra... (Nagy derültség.) - mert ön a bíró szerepét veszi át az elnöki tisztségben... Csupán arra hivatkozom, hogy milyen tények jelentek meg a legnépszerûbb napilapban, és arra vagyok kénytelen hivatkozni, hogy vajon milyen állapotok uralkodnak a magyar igazságszolgáltatás frontján, ha nem tûnik fel az, mondjuk, a bírósági apparátuson belül, hogy valaki éveken keresztül alkoholizál, vagy nem tûnnek fel azok az erkölcsi kifogások, amelyek ebben a levélben szerepeltek, vagy... - ezt már igazán nem vitathatja el, igen tisztelt elnök úr, hiszen a BRFK is büntetõfeljelentést tett a hamis vád ügyében!

Kérdezem én, hogy vajon a hamis vádat illetõen, ha ezt egy bírónõ követi el abban az ügyben, amelyben neki kellene igazságot szolgáltatnia, akkor vajon lehetséges-e, hogy szabadlábon védekezve, az egész közvéleményt fölháborítva tehesse ezt vagy sem. Én úgy gondolom, nem rám kellene igen tisztelt elnök úrnak haragudnia azért, mert ez az eset a mi büntetõ igazságszolgáltatásunkban elõfordulhatott. Én emlékszem a kommunizmus évtizedeire, amikor a budapesti IV. és XV. kerületi bíróság párttitkár bírája hullarészegen akart halálos ítéletet hirdetni elsõfokú eljárásban, és végül az ügyészek és bírók együttesen fogták le, hogy ezt ne tehesse meg! Úgy gondolom, nem lenne helyes, hogyha mi a pártállam idejére hagynánk visszasüllyedni az igazságszolgáltatás színvonalát.

Ezért a Független Kisgazdapárt nevében, ha tetszik ez igen tisztelt elnök úrnak... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idõ leteltét.).., ha nem - ön közben elvett legalább 30 másodpercet, Szabó képviselõtársunknál megengedte 5 perc 30 másodpercig a szólást... (Mozgolódás, zaj.)... -, tehát ha tetszik igen tisztelt elnök úrnak, ha nem, én errõl a helyrõl felszólítom az érintetteket, hogy járjanak el az ügyben, és tájékoztassák a közvéleményt eljárásuk eredményérõl.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a kisgazdák padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage