Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök Úr! Kétszer két percre, mert egyszer Szigethy István, egyszer pedig Hegyi Gyula képviselõtársam felszólalására is jelentkeztem. Tehát ha külön tetszik megadni, akkor természetesen két percre veszem igénybe.

Tessék megengedni, hogy mindenekelõtt Szigethy István képviselõtársunk felszólalására reagáljak, aki Lányi képviselõtársunk felszólalásával kapcsolatban arra hivatkozott, hogy képviselõtársunk tévesen utalt az SZDSZ álláspontjára. Utalt Szigethy képviselõtársunk arra, hogy az életüktõl és szabadságuktól jogtalanul megfosztottak kárpótlási ügyében a Szabad Demokraták Szövetsége az elsõ tárgyalási alkalommal három felszólalóval képviseltette magát.

Én idõközben beszereztem a vonatkozó jegyzõkönyveket. Ezekbõl megállapítható, hogy téves ez az információ: csak egy felszólalás volt, az valóban Mécs Imre képviselõtársunk részérõl hangzott el. Ugyanis Szabó Miklós képviselõ úr napirend elõtti felszólalással jeleskedett, míg dr. Fodor Gábor igaz ugyan, hogy felszólalt, de õ akkor a Fidesz nevében szólalt fel. Ma már SZDSZ-es képviselõ, de mégsem lehet a fideszes felszólalását mai SZDSZ-esként felfogni.

Ami pedig Mécs képviselõtársunk felszólalását illeti, azt kell hogy mondjam, az némileg eltér a Szigethy képviselõtársunk által idézettõl. Nevezetesen: végül is Mécs képviselõtársunk azt mondotta, hogy együtt történjen az általános kárpótlás és az életüktõl és szabadságuktól jogtalanul megfosztottak kárpótlása. Azt mondotta, azért kell hogy együtt tárgyalják, mert csak így lehet megállapítani, hogy egyáltalán mekkora kárpótlást kell fizetni és az ország erõforrásait és teherbíró képességeit is figyelembe véve egy tisztességes kárpótlást megállapítani.

Tehát úgy gondolom, hogy némi tévedés volt Szigethy képviselõtársunk felszólalásában, ezt kellett korrigálnom.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage