Bányász Jánosné Tartalom Elõzõ Következõ

BÁNYÁSZ JÁNOSNÉ DR. (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Ha frakcióvezetõ-helyettes úr nem szólt volna, akkor én mondom, hogy tekintsünk el a történelmi vita folytatásától. Ezért most nem is fogom mélyebben kifejteni Torgyán úr hozzászólásához kapcsolódva, hogy nem a parlamentbõl, hanem a koalícióból próbálta volna Rákosi a Kisgazdapártot eltávolítani. Miközben azzal sem értek feltétlenül egyet, de a jelszó az volt, hogy "Ki a jobboldallal a koalícióból", és nem a parlamentbõl. Mert arra eszköze sem volt.

Én valójában Hasznos Miklós képviselõtársamnak egy megjegyzéséhez kívántam szólni. Õ ugyanitt azt említette, hogy a diplomások közül mindenki tartalékos tiszt, kivéve azokat, akik ebben a munkaszolgálatban vettek részt, és emiatt nem szerezhették meg a tartalékos tiszti fokozatot. Magyarországon igen sokan vannak olyanok, akik leszolgálják a katonaidejüket, utána még valamilyen altiszti fokozatot szereznek, és életüknek egy késõbbi, 26-28 éves korában kezdik felsõoktatási tanulmányaikat, és utána szolgálataikra a hadsereg már nem feltétlenül tart igényt, ezért nem szereznek tartalékos tiszti rendfokozatot. Amennyiben általános gyakorlattá válik az, hogy az életpályának egy késõbbi szakaszában szerez valaki diplomát, eközben pedig a sorkatonai idõ általában lerövidül, akkor ilyenek tömegesen lesznek.

Tudom, hogy ez nem a hozzászólás tartalmi részéhez kapcsolódik, ez egy formai pontosítás, és ez bele is fért a két percbe, úgyhogy fontosnak tartottam elmondani. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage