Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Õszintén szólva, részben egyetértek Toller László képviselõtársammal, hogy ez a vita már talán túlment a parlamenti vitán, másrészt viszont azt hiszem, egyszer vagy kétszer talán mégsem árt felidézni a '45 és '47 közti parlamentnek a tanulságait. Én Varga László képviselõtársamat õszintén és nagyon becsülöm, nemcsak Nagy Vince emlékiratait olvastam, hanem Varga László igen kiváló emlékiratait ajánlom képviselõtársaim figyelmébe is.

Gyõriványi Sándor történelemleckéjét köszönöm. Azzal kiegészíteném, hogy ráadásul még azt is tudom, hogy Nagy Vince a Kossuth Párt képviselõjeként jutott be a parlamentbe, amely a Kisgazdapárttal annak idején választási szövetséget kapott.

Az egészet csak és kizárólag azért idéztem, mert úgy éreztem, hogy Lányi Zsolt képviselõtársam, alapvetõen jogos indulataitól vezérelve, bizonyos pártok elõdjeit egyértelmûen megítélte, és egyáltalán nem tett említést arról, hogy miközben a Független Kisgazdapárt képviselõinek többsége igen tisztességesen helytállt, természetesen abban a pártban is voltak, akik nem úgy szerepeltek, ahogy ma 50 évvel késõbb visszaemlékezve látjuk. Persze a családjában mindenki a szépre, a jó nagybácsira szeret emlékezni, és nem a rossz nagybácsira. Ezt megértem, és azt hiszem, hogyha ez a rövid, félórás beszélgetés, vita köztünk itt azt szolgálta, hogy egymással talán kulturáltabb hangnemben is tudtunk beszélni, mint ahogy szoktunk, akkor azt hiszem, hogy nem volt felesleges ez a fél óra vita. És akkor még egyszer engedjék meg, hogy Varga László kiváló könyvét ajánljam figyelmükbe. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage