Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Nem kívánom a két percet sem kimeríteni. Úgy hangzott el az idézet, ahogy én hivatkoztam, hogy: "Ki a reakcióval a parlamentbõl!" Rákosi Mátyás ezt éppúgy hangoztatta, mint a koalícióból való kitételünket. Hát miért ne hangoztatta volna, amikor Vorosilov és Szviridov altábornagy hadserege ott állt a háta mögött.

Ami pedig Hegyi Gyula képviselõtársunk megjegyzését illeti, hogy a Kisgazdapárt döntõ többsége tisztességes volt, de voltak nem tisztességes képviselõk is, én felhívnám a figyelmét arra, hogy kiváncsi lennék, vajon miként tudtak volna õk tisztességesek lenni akkor, amikor Rákosi Mátyás és Péter Gábor kínzókamrái álltak a kisgazdák mögött, amikor Vorosilov és Szviridov a Gulág-szigeti és egyéb megsemmisítõ táborokba vitték ki a vezetõ kisgazdákat, amikor nap mint nap tartóztattak le kisgazdákat, kínoztak halálra.

Én úgy gondolom, hogy ezt igen tisztelt képviselõtársam figyelembe vehetné, és akkor nem lenne szükség arra, hogy itt polemizáljunk olyan dolgok felett, amelyeket nem a Kisgazdapárt vetett fel, ezt meg Toller képviselõtársunknak mondanám, hanem ismétlem, az MSZP felvetése kapcsán keletkezett ez a történelmi vita. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage