Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt - amint azt a HÖKOSZ elnökségével való tárgyalása után kiadott közleményében bejelentette - mindenben támogatja a hallgatói önkormányzat által meghirdetett demonstrációt, és csatlakozik a Fidesz igen tisztelt képviselõje által most kezdeményezett közös akcióhoz, mert úgy gondoljuk, hogy a fiatalságot és a magyar jövõt fenyegeti elháríthatatlan veszély akkor, ha a kormányzat nem változtat az oktatási politikáján.

Szeretném felhívni igen tisztelt képviselõtársaim figyelmét arra a tényre, hogy a fiataloktól elõször elvették azt a lehetõséget, hogy lakáshoz juthassanak és hogy ennek következtében önálló családot alapíthassanak.

(9.10)

Ezt követõen a fiataloknak a munkalehetõségét vették el. Most, legújabban a természetes tevékenységükben, a tanulásban is akadályozzák, gátolják õket. Ami külön fájdalmas, az alaptandíj és a kiegészítõ tandíj mindenekelõtt a vidéki fiatalok, tehát az ország lakosságának közel nyolcvan százalékából származó, továbbtanulni akaró fiatalokat sújtja.

Ha ehhez még hozzávesszük a kis iskolák elleni támadást, a száz fõ alatti iskolák létesítésének tilalmát, akkor úgy gondolom, mindenki beláthatja, hogy valóban nemcsak a fiatalságot, hanem a magyar jövõt is végveszély fenyegeti. Ezért mi a fiatalok mellett állunk és velük közösen harcolunk azért, hogy a kormányzat változtasson az oktatáspolitikáján.

Köszönöm szépen. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage