Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Engem nagyon megdöbbentett az államtitkár úrnak az a kijelentése, hogy a parlamentben süketek párbeszéde folyik. Én nem hiszem azt, hogy ezt szabadna így értékelni. Én azt hiszem, hogy most itt a felsõoktatási határozattervezet parlamenti általános vitája folyik, és ebben az általános vitában elmondtam néhány olyan dolgot, amely az elõzményeket jelentette. Én nagyon szívesen kifejteném az államtitkár úrnak, de sajnos, ezt az idõkeret most nem teszi lehetõvé. De annak idején az interpellációimban pontosan kifejtettem, és Dobos Krisztina itt csak két esetet említett, amelyek az én interpellációmhoz kapcsolódtak.

Az egyik az, amikor azt kifogásoltam, hogy nem lehet egy majdan elkészülõ rendeletet elõvételezni és arra hivatkozni, azt hiszem, ezt mindenki tudja, és fõképp az ország nyilvánossága fogja tudni, hogy itt törvénytelenség történt.

A másik az, hogy amikor egy levéllel megsértik a felsõoktatási törvény öt pontját, Dobos Krisztina nagyon jól mondta, és az alkotmány egy pontját, és e miatt érvényes alkotmánybírósági döntést hoznak, akkor nem hiszem, hogy bármelyik képviselõt el lehetne marasztalni azért, hogy az a képviselõ rosszindulattal viseltetik a minisztérium iránt.

Én határozottan kijelentem, hogy maximális jóindulattal viseltetem a minisztérium iránt, és még nagyobb jóindulattal viseltetem a magyar felsõoktatás ügye iránt. És pontosan a felsõoktatás ügye iránt érzett felelõsségünk azt követeli meg tõlünk, hogy mindazon hibára és törvénytelenségre, szabálytalanságra felhívjuk a figyelmet, amelyet a minisztérium elkövetett és a jövõben is el fog követni. Én ígérem az államtitkár úrnak, hogy a jövõben is fel fogom hívni a minisztérium figyelmét erre, és bízom abban, hogy lesz arra lehetõségünk, hogy esetleg egy, oktatásról vagy felsõoktatásról szóló vitanap keretében bõvebben is megvitassuk azt, hogy milyen hibákat követett el a kormánykoalíció és a minisztérium. Köszönöm szépen a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage