Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Nagy erkölcsi elégtételt érzek akkor, amikor államtitkár úrnak arra az utalására hivatkozhatom, miszerint nem volt indokolatlan felszólalásom.

Az elsõ mozzanatra, amelyet szóvá tettem, válaszolt államtitkár úr. Ez a válasz elismeri a szöveg inkonzekvenciáját. Úgy gondolom azonban, hogy a miniszternek ilyen esetben egy más lépéssel kell a következetlenséget korrigálnia, mégpedig egy módosító javaslattal a törvény szövegét illetõen. S nem egy olyan rendelet kibocsátásával, amely saját elképzelése szerint dönt.

A második és a harmadik kérdésre semmit sem válaszolt államtitkár úr a rendelet tartalmát illetõen, tudniillik a kuratóriumi tag visszahívásának kezdeményezési jogát vindikálta magának a miniszter úr, amirõl nincs szó a törvényben. S olyan követelményt támasztott a kutatásba vont iratok tartalmi vonatkozásait illetõen, amirõl ugyancsak nincs szó a törvényben.

Ezt megállapítva, úgy gondolom, nem indokolatlan a javaslatom a rendelet visszavonására és egy korrektebb, a törvénnyel összhangban álló rendelet kibocsátására.

Köszönöm. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage