Fodor István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR ISTVÁN honvédelmi minisztériumi államtitkár: Igen, képviselõ úr, azért nem adtam rá választ, mert nem fért bele a két percbe.

A kunmadarasi repülõtérrel kapcsolatban a következõt tudom mondani. Ugyanúgy, mint minden más füves repülõtér, megvásárolható, akár az önkormányzatok részérõl, akár civil szervezetek vagy magánszemélyek részérõl. Azonban a szerzõdésben a honvédség minden esetben ki fogja kötni: mozgósítás esetén biztosítani kell azt, hogy a honvédség honvédségi célokra használni tudja. Tehát nem tartom valószínûnek, hogy ezek a területek mezõgazdasági mûvelésbe bevonhatók lennének. Más célra bizonyára használhatók. Egyébként - ahogy képviselõ úr mondta - ma ezek a területek az ÁPV Rt. tulajdonában vannak, tehát a szerzõdést velük kell megkötni.

Ami pediglen a gyakorlatokon kívüli robbantásokat illeti, az volna jó, hogy ha ilyen történik, akkor szólnának a honvédség illetékes szerveinek, és a hely nagyjából történõ megjelölésével a honvédség emberei nyilván kivizsgálnák. De hadd mondjam el, hivatalosan egyetlen ilyen esetrõl sem tudunk.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage