Pálos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PÁLOS MIKLÓS (KDNP): Tisztelt Miniszter Úr! Nem vagyok a külügyek felkent szakértõje, azt azonban józan paraszti ésszel is meg tudom ítélni, hogy egy diplomatának egy ország kormánya mellett ilyetén való elkötelezése a diplomáciában teljesen szokatlan.

Tegyük fel, hogy ez a kormány valamilyen oknál fogva bukik, és újak veszik át a hatalmat. Akkor a diplomácia szokásai szerint ennyire mélyen az ország belügyeibe beavatkozó diplomaták kvázi persona non gratává változhatnak, hiszen elkötelezték magukat a mellett a kormány mellett, amely bukik, és ez ebben az esetben komolyabb diplomáciai, külkapcsolati zavarokat okozhat.

Tisztelt Miniszter Úr! Úgy ítélem meg, hogy a sajtótörvényt ennek a dezinformatív hírnek a megjelenése is szükségelteti. De addig is, amíg sajtótörvény nincs, megítélésünk szerint a Külügyminisztériumnak alapvetõ kötelezettsége ezekben a kérdésekben állást foglalni, mert a Külügyminisztérium különbözõ jelentéseit, értékeléseit, elemzéseit én is megkapom, azonban ott ilyen elkötelezõ nyilatkozatot egyetlenegy jelentésbõl sem olvastam ki. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage