Kaszás Tibor Tartalom Elõzõ Következõ

KASZÁS TIBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Belügyminiszter Úr!

1995. szeptember 5-én a honvédelmi bizottság tíz tagú küldöttségének tagjaként látogatást tettem a délszláv határon. Tájékozódni kívántunk a határ megnyugtató védelmével kapcsolatos intézkedésekrõl. Az ott elhangzott beszámolók után megkérdeztem a határvadász század parancsnokát, hogy elégedettek-e az egyéni védõfelszereléseikkel. A parancsnok elmondta, hogy éppen most kaptak nagyobb mennyiségû hálózsákot, gumicsizmát és esõköpenyt.

Arra a kérdésemre, hogy hozzátartozik-e a személyes felszerelésükhöz a golyóálló mellény, illetve az éjjel látó infrakészülék, legnagyobb megdöbbenésemre nemleges választ kaptam. Az ott levõ képviselõtársaimmal együtt úgy gondoljuk, hogy az a minimum, hogy az egyéni védõfelszerelések között alapvetõ védõmellény a katonák rendelkezésére álljon. Budapesten több alkalommal láttam például futballmeccsen, nagykövetségek elõtt szolgálatot teljesítõ rendõrön golyóálló mellényt.

Belügyminiszter úr, tudom, hogy az ország pénzhiánnyal küszködik, de elengedhetetlennek tartom, hogy azok az emberek, akik a Magyar Köztársaság határait veszélyes helyen védik a határvadász század kötelékében, minél elõbb megkapják ezt a felszerelést.

Kérdezem a belügyminiszter urat, milyen intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy ezen felszereléseket a határvadász századok katonái megkapják. Várom válaszát. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage