Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Egyrészt köszönöm a kérdését és köszönöm a honvédelmi bizottság érdeklõdését is, amellyel a határõrség, ezen belül a határvadász századok helyzetének alakulását, felkészültségének, illetve felszereltségének színvonalát figyelemmel kíséri.

Meg kell jegyeznem, hogy a határvadász századok felállítása óta folyamatosan történik egyrészt a ruházat cseréje, másrészt - mindig az éves költségvetés lehetõségeinek függvényében - a fegyverzetnek, illetve a felszerelésnek a cseréjére, illetve minõségének a javítására is sor kerül. Megint csak azt kell persze mondanom, amit mindenki minden területtel kapcsolatban elmondhat, hogy ezek a lehetõségek nem arányosak azokkal az igényekkel, amelyek ilyenkor megfogalmazódnak.

Ami a konkrét kérdést illeti: 1995-ben, tehát még az idén sor kerül egy jelentõsebb fejlesztésre a határõrségnél. Ennek keretében 80 darab BTR-tipusú páncélozott szállító harci jármû, kézi páncéltörõ rakéta, gránátvetõ, figyelõ és felderítõ eszközök fejlesztésére kerül sor. Ennek keretében 1300 darab infratávcsõvel fogjuk ellátni a határõrséget, illetve a határvadász századok teljes állománya részére még az idén biztosítani fogjuk a golyóálló mellényt. Így képviselõ úr kérdésére azt a választ tudom adni, hogy e tekintetben megnyugodhat ön is, természetesen megnyugodhat a határõrség állománya is. Köszönöm a kérdését. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage