Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tehát ugyanaz vonatkozik minden, a tárca által képviselt kormány- elõterjesztésre. Akkor erre már külön nem fogok kitérni. Nincs is több ilyen tárgy, ha jól látom.

Határozathozatal következik. A kivételes eljárás tárgyában a jelen levõ képviselõk négyötödének szavazata szükséges a kivételes eljárás elrendeléséhez. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e az elõterjesztés kivételes eljárásban történõ tárgyalásával? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 247 igen szavazattal, 38 ellenszavazattal szemben, 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslat kivételes eljárásban történõ tárgyalását elrendelte.

Most a sürgõs tárgyalásról hozunk határozatot. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a kivételes eljárásba vett elõterjesztés sürgõs tárgyalásával. Az elrendeléshez négyötödös többség kell. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 267 igen szavazattal, 18 ellenében, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását is elrendelte.

A törvényjavaslat vitájának lefolytatására kijelölöm a mezõgazdasági bizottságot.

(17.10)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány kivételes tárgyalást kérve benyújtotta a légi közlekedésrõl szóló törvényjavaslatát, T/1322. számon. Megkérdezem Kovács Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi államtitkár urat, hogy kívánja-e a kivételes eljárást megindokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage