Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Képviselõtársaim! A külügyi bizottság ajánlását az említett szerzõdésekkel, illetõleg a rájuk vonatkozó elõterjesztésekkel kapcsolatban T/1259/1-1265/1. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Megkérdezem Eörsi Mátyást, a külügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a bizottság ajánlásait kiegészíteni. (Dr. Eörsi Mátyás: Nem.) Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy az elõterjesztéshez, illetõleg a napirendi ponthoz írásban senki sem jelzett elõzetesen felszólalási szándékot. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki a vitában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Mivel senki nem jelzett felszólalási szándékot, az általános vita lezárása elõtt megkérdezem Kovács László külügyminiszter urat, hogy kíván-e bármit is hozzátenni a korábban elõadottakhoz. (Kovács László: Nem.) Nem kíván, így az együttes általános vitát lezártnak nyilvánítom.

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Senkinek sincsen észrevétele, így a határozathozatalok következnek. Az egyes szerzõdésekrõl külön-külön határoz a Ház.

Elõször tehát kérdezem a tisztelt Országgyûlést... Kérem a táblát határozathozatalhoz beállítani. (Megtörténik.) Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Lengyel Köztársaság között Krakkóban 1991. október 6-án aláírt, a baráti és jószomszédsági egyûttmûködésrõl szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló T/1259. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés egyhangúlag, 283 igen szavazattal a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Francia Köztársaság közötti egyetértésrõl és barátságról Párizsban 1991. szeptember 11-én aláírt szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1260. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 272 igen szavazattal 3 ellenszavazattal szemben, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Spanyol Királyság között Madridban, 1992. február 6-án aláírt barátsági és együttmûködési szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1261. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot egyhangúlag, 284 igen szavazattal elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Németországi Szövetségi Köztársaság között Budapesten, 1992. február 6-án aláírt, a baráti együttmûködésrõl és az európai partnerségrõl szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1262. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot egyhangúlag, 281 igen szavazattal elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Észt Köztársaság között Tallinban, 1992. augusztus 8-án aláírt, a baráti kapcsolatok és együttmûködés alapjairól szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1263. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Az Országgyûlés 286 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Lett Köztársaság között Rigában, 1992. augusztus 7-én aláírt, a baráti kapcsolatok és együttmûködés alapjairól szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1264. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 281 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal szemben 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Litván Köztársaság között Vilniusban, 1992. augusztus 8-án aláírt, a baráti kapcsolatok és együttmûködés alapjairól szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló, T/1265. szám alatt benyújtott törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 282 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal szemben, 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy szavazatukat kívánják-e megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Egy frakció részérõl sem történt felszólalási szándék jelzése, így e napirendi pontot befejeztük. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! (Zaj.) A házbizottság nevében az Országgyûlés elnöke javaslatot tett a privatizációs folyamatok és az állami vagyonkezelés hatékonyságát és jogszerûségét veszélyeztetõ fogyatékosságok és visszaélések feltárását... (Zaj.) Nagyobb figyelmet kérek!

Tehát ismétlem: a házbizottság nevében az Országgyûlés elnöke javaslatot tett a privatizációs folyamatok és az állami vagyonkezelés hatékonyságát és jogszerûségét veszélyeztetõ fogyatékosságok és visszaélések feltárását, a korrupcióellenes fellépést elõsegítõ országgyûlési eseti bizottság létrehozásáról szóló országgyûlési határozat alapján megalakuló bizottság tagjaira, H/1370. számon. Az elõterjesztést képviselõtársaim kézhez kapták.

Megkérdezem, van-e azzal kapcsolatban bárkinek észrevétele, hogy az Országgyûlés egyetlen szavazással válassza meg a bizottság tagjait. (Tímár György jelentkezik.) Tímár György képviselõ úrnak megadom a szót, Független Kisgazdapárt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage