Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Az amnézia kérdése mindig úgy merül fel, hogy mihez képest: a tényekhez és a tények csoportosításához viszonyítva. (Közbeszólás a jobb oldalon: Násztánc!) Mert amit... (Derültség.)

Tessenek megengedni, hogy akkor elõször - már elnézést kérek - egy kitérõt tegyek. Miután mi paktumpártok vagyunk, és miután az elnök úr még soha nem tévedett a prognózisban, '98-ban megnyeri a választást. Ugyan százalékos arányt nem mondott, de nem hiszem, hogy 54 százalékra nyerné meg, tehát valakivel koalíciót kell kötnie. Hát ha mi kiesünk, akkor marad kettõ - tehát ez már nem is násztánc, ez már a nász elhálása lenne. Hát ezt nem vállalom. (Derültség, taps.)

De maradok a tényeknél és a tények csoportosításánál.

A tények: itt az adott esetben egy bizottsági jelölésrõl volt szó. Amit a képviselõ úr, a frakcióvezetõ úr elmondott, az egy mandátumigazolás volt, egy felügyelõbizottsági tagságra többes jelölésnél választás. Tehát itt egy többes jelölésnél volt választás. Itt egy bizottsági jelölésrõl volt szó. Akkor maradjunk már a Házszabálynál. Ugyanis itt a házbizottság javaslatát szavazták le. A házbizottság egységes javaslatot tesz a bizottságokra, a képviselõcsoportok elnökeinek ajánlása alapján.

Ki szólhat a javaslatra? A javaslatra csak a képviselõcsoport vezetõje tehet módosító javaslatot. Nem tudom, hogy Torgyán elnök úr átadta-e már a képviselõcsoport vezetését Tímár Györgynek - mert akkor tehetett ilyen javaslatot. Anélkül nem tehetett volna, ezt csak az elnök úr tehette volna meg. Az Országgyûlés utána vita nélkül határoz errõl a javaslatról.

Tehát akkor maradjunk amellett, hogy valóban én is kérem a házbizottság összehívását, mert itt a házbizottságnak az egységes javaslata vonatkozásában történt egy olyan szavazás, amelyik megkérdõjelezi a bizottságnak a teljes összeállítását. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage