Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDF): Tisztelt Országgyûlés! Nem tudom, van-e jogom szólani... Nincs. Elnök úrtól kaptam lehetõséget a szólásra.

Megerõsíteni szeretném azt, amit Isépy Tamás mondott. Torgyán József jelzésével ellentétben ez az ügy és a hajdani mandátumvizsgáló bizottsági jelentéssel kapcsolatos állásfoglalás egyáltalán nem azonos. Nem akarok annak a részleteibe bocsátkozni, de ott a mandátum elõterjesztésével kapcsolatban a házbizottság ez ügyben tartott tárgyalása után érkeztek újabb dokumentumok és felszólalások. Ez teremtett alapot nem az elvetésre - szeretném az emlékezetükbe idézni -, hanem a halasztásra.

Egyébként megítélésem szerint - legyen szabad a véleményemet kifejezni - Isépy Tamás indítványa érvényes lehet. Elnökként én mindig így jártam el egy más Házszabály esetében: ha bármilyen oknál fogva a Házszabály sértésével történt szavazás, akkor abban az ülésben azonnal módja van az elnöknek a szavazás megismétlését elrendelni. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon. Közbeszólás a jobb oldalon: Éljen!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage