Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, igen tisztelt elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Emlékeztetném a Házat arra, hogy amikor a Bokros- csomag tárgyalására sor került, akkor az ellenzéki pártok sorozatosan hivatkoztak az alkotmány olyan szakaszaira, amelyeket sért a Bokros-csomag.

Akkor a kormánytöbbség egyszerûen lesöpörte az asztalról ezeket az alkotmányossági kifogásokat, noha az alkotmányba való egyszerû betekintéssel meggyõzõdhetett volna arról, hogy az ellenzéki pártoknak, amelyek az alkotmányossági kifogásokat elõterjesztették, igazuk van. De ha ez nem lett volna elég a kormánypártok számára, akkor ott lett volna a lehetõség arra, hogy azoknak a civil szervezeteknek a kifogásait vegyék figyelembe, amelyek szinte ömlesztve küldték az alkotmányossági panasszal kapcsolatos észrevételeiket a Háznak, az Alkotmánybíróságnak; amelyek küldötteket menesztettek a Házba, a legkülönbözõbb pártokhoz - konkrétan tudom, hogy az MSZP-hez is -; de ha még ez sem lett volna elég a kormánynak, akkor a saját padsoraiból a szakszervezeti vezetõket kellett volna meghallgatnia, hogy vajon a szakszervezeti tagság miként vélekedik az õ Bokros-csomag-féle elõterjesztésérõl, és úgy gondolom, valamennyien egységesen megállapíthatták volna a kormánypadsorokból, hogy az egész társadalom fordult szembe az elfogadhatatlannak minõsített Bokros-csomaggal!

Ezért azt kell mondjam az igazságügy-miniszter úr észrevételére... (Az elnök pohara kocogtatásával jelzi az idõ leteltét.): igen tisztelt miniszter úr, ön megalapozatlanul hivatkozott arra, hogy önök figyelembe akarták venni... (Az elnök pohara kocogtatásával ismételten jelzi az idõ leteltét.)... az alkotmány rendelkezéseit, mert elutasították az ellenészrevételeket, az alkotmányossági utalásokat. Köszönöm a türelmét. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage