Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Igen, elolvastuk, több ízben elolvastuk, s még egyszer, mindig visszautasítjuk azt a felülrõl jövõ felsõbbségi érzést, amelyet most önök, a jelenlegi szakértõ kormány képviselnek.

Elõször is miért tételezi fel az ellenzéki képviselõkrõl, hogy nem olvastuk el a törvényjavaslatot?. Elolvastuk a T/1268-as törvényjavaslatot.

A másik, a Rákosi-munkaszolgálatosokat - cáfolja meg tényekkel - önök kárpótolni akarják? Nem akarják kárpótolni. Ahogy Hasznos Miklós elmondta, korábban tavaly megszavazták, most ebben a kormányzati pozícióban nem, arra hivatkozva, hogy a 20 milliárd forint nem lesz elég csak a második világháború alatti munkaszolgálatosoknak.

Megkérem önt is - annak ellenére, hogy miniszter -, tessék betartani azt a lehetõséget... - és nem elsõsorban nekünk, ellenzéki képviselõknek kell majd önöknek elszámolni, hanem a választópolgároknak, annak az 54 százaléknak, amely önökre szavazott, de csalódtak.

(19.40)

Ma már jelentõsen csalódtak azok az emberek! És sajnos csalódni fognak, mert önök mindig azokat a gazdagokat részesítik elõnyben - a kommunista vezetõket -, akik az elõjogokat be tudták betonozni, de a szerencsétlen emberek, akiket némelyiküket valóban pár év választ el a haláltól, ez élettartam náluk még kevesebb, akik szenvedtek a Rákosi-korban - önök nem akarják kárpótolni!

Erre adjon ön választ, miért nem akarják a Rákosi-korszak munkaszolgálatosait kárpótolni!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage