Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Fórum teljesen egyetért azokkal az aggodalmakkal, amelyeket Csépe Béla frakcióvezetõ-helyettes úr fölvetett a lakáskérdés megoldásával kapcsolatban.

Kuncze Gábor miniszter úr reflexiójával kapcsolatban szeretném felhívni a kormány figyelmét arra, hogy 1993-ban született egy olyan kormányhatározat a lakásépítéssel kapcsolatos koncepcionális kérdésekrõl, amelynek a végrehajtása meg is kezdõdött. Javaslom a kormánynak, hogy tekintsék át ezt a változatlanul kötelezõ kormányhatározatot, számos olyan kérdés van benne, amelynek figyelembevétele részben megoldást nyújthat a problémákra.

Semmiképpen nem az a megoldás, amelyet ez a kormány megkezdett a Bokros- csomag részeként. Tudjuk nagyon jól, a lakásépítési támogatásokat, különösen a nagycsaládoknak jutó lakásépítési támogatásokat nagymértékben megnyirbálta. Nem ez a megoldás, hanem úgy vélem, a korábbi kormányhatározat nyomán kellene továbbbhaladni a kérdés megoldása érdekében.

Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage