Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Azt hiszem, érdemes újfent az igen tisztelt kormánypárti képviselõ urak és hölgyek figyelmébe ajánlani az õáltaluk elkészített és az õ többségük által elfogadott kormányprogramot, mert Petõ Iván állításával szemben nem az ellenzék az, amelyik úgynevezett kiadásnövelõ intézkedéseket követel, hanem a kormányprogram az, amelyik - most Petõ Iván szavait használom - kiadásnövelõ intézkedéseket helyezett kilátásba. Például a lakáskérdésre vonatkozólag az önök által elkészített és elfogadott kormányprogram helyezte kilátásba azt, hogy átfogó lakáskoncepció készül.

Én nem tartom azt megnyugtatónak, hogy van végre egy újabb bürokrata, akit végre meg lehetett találni, hogy majd ezt valamikor elkészíti. Nagyon kevés az, ha 1998 végére készül el egy papír, abba beköltözni egyetlenegy magyar fiatalnak sem lehet.

Azt hiszem, teljesen értelmetlen ez a kormánypárti sértõdöttség, 14 hónap alatt az ég adta világon semmi nem történt, illetve egészen pontosan egy dolog történt, Békesi László pénzügyminiszter úr egyetlenegy életképes és népszerû, a nevéhez fûzõdõ intézkedését az õt követõ pénzügyminiszter annullálta - ahogy ezt Kónya Imre említette - a Bokros-csomag, az MSZP-SZDSZ megszorító intézkedések keretében. Nagyon nehéz helyzetbe kerültek azok a fiatalok, akik fellelkesültek a lakástámogatási rendszer bõvülése következtében. Lehet, hogy építési engedélyhez jutottak, de hogy az építési engedélyben foglalt épület felépítésére nem lesz pénzük, mert az ehhez szükséges forrásokat megvonta tõlük a kormány, az egészen biztos.

Nem megsértõdni kellene, hanem valamit kellene végre a lakásügyben csinálni.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage