Lamperth Mónika Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! Azt gondolom, hogy nem tenne jót ennek a vitának, ha a reagálásokban olyan kijelentéseket is belemagyaráznának Gellért Kis Gábor ügyrendi észrevételébe, amelyek nem voltak benne. Nem az "országos jelentõségû"-t és nem egyenként valamely jelzõjét vette kifogás alá Gellért Kis Gábor, hanem azt próbálta elemezni, hogy a Házszabály egészének vajon milyen feltételekkel felel meg az a vita, ami ma délelõtt, illetve már jó néhányszor lezajlott a parlamentben.

(10.10)

Tehát szó nincs arról, hogy itt egy jelentõs ellenzéki eszköztõl gondolná bárki is megfosztani a tisztelt országgyûlési ellenzéki képviselõcsoportokat. Én azt gondolom, inkább arról van szó, amit elnök úr is mondott, hogy az a cél, amelyet a Házszabályban közösen megpróbáltunk kitûzni, hogyan és miként teljesül.

Én tehát azt hiszem, igenis, lehet vizsgálni, hogy például az "országos jelentõségû" mellett a "rendkívüli", illetve a "halaszthatatlan" jelzõnek mi a tartalma. Én azt gondolom, hogy a szocialista képviselõcsoport továbbra is támogatja, hogy ezek a rendkívül fontos kérdések napirend elõtt elhangozhassanak. Ugyanakkor ténykérdés, hogy amíg a napirend elõtti vita zajlik - természetesen mindenkinek szíve joga, hogy ezt magában minõsítse -, addig nem halad a jogalkotás, addig nem tudjuk azokat a napirendi pontokat megtárgyalni, amelyeket egyébként azt gondolom, már tíz óra körül jó lenne elkezdeni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzópártok képviselõinek padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage