Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Gellért Kis Gábor porondmester és erõmûvész hû volt önmagához, azt csinálta, amit már oly sokszor: minõsített, most is minõsít és feltehetõen minõsíteni is fog. Így tehát azt gondolom, ezzel különösebben foglalkozni nem érdemes.

Ugyanakkor a problémával kapcsolatban csak annyit hadd jegyezzek meg, s hadd ajánljam az õ és valamennyiünk figyelmébe: komoly kérdés az, hogy mennyiben felel meg az általa idézett házszabályi rendelkezésnek például Szekeres Imrének az a korábban el nem mondott és most itt a parlament elé betüremkedõ ünnepi beszéde például, amely az Ideiglenes Nemzetgyûlés budapesti ülésezésével kapcsolatban hangzott el. Így tehát én azt gondolom - és ezt ajánlom igen tisztelt képviselõtársam figyelmébe -, hogy sokkal jobb, ha mindenki a saját portája tájékán söpröget.

Eddig az illetékes bizottság írásos értelmezése nélkül kialakult a Házban a gyakorlatban ennek a házszabályi rendelkezésnek egy értelmezése. Ha a kormány jobban kormányozna, az ellenzéknek kevesebb mondanivalója lenne... (Derültség a kormányzópárti képviselõk padsoraiban.) ..., és a kormánypárti képviselõknek kellemesebb lenne adott esetben végighallgatni a napirend elõtti hozzászólásokat. Sajnos ezzel a kormánnyal kapcsolatban jobbat nem lehet mondani: hozzá kell szokni ehhez. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage