Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök asszony. Csóti György úr ugyanúgy tudja, mint nemzetközi kérdésekben jártas szakember, hogy mi azt tudjuk elfogadtatni a szomszédos országokkal, ami összhangban van az európai gyakorlattal, és ismét aláhúzom, hogy a területi autonómiát, kollektív jogok elismerését vagy kötelezõ érvényesítését egyetlen dokumentum sem tartalmazza.

A másik, hogy mennyire eredményes a kormány támogatása a határon túl élõ magyarsággal kapcsolatban, hadd idézzek Durai Miklósnak múlt héten hozzám intézett levelébõl.

"Köszönetemet fejezem ki azért, hogy Meciar miniszterelnökkel folytatott tátrai tárgyalásodon felvetetted a szlovák államnyelvrõl szóló törvénytervezet kérdését, és ennek hatására némi enyhülés tapasztalható a szlovák kormány ezzel kapcsolatos törekvéseiben. Meciar a parlament elõtt úgy nyilatkozott, hogy még mielõtt a kormány beterjesztené a parlament elé a nyelvtörvény- javaslatot, kikéri az Európa Tanács szakértõinek véleményét, valamint bevonja a magyar koalíció képviselõit is a tervezet véglegesítésébe."

Képviselõ úr, ez az az út, amelyen járni lehet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage