Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt miniszter úr az 1995. szeptember 11-i országgyûlési plenáris ülésnapon a napirend elõtti felszólalásomra reagálva arra hivatkozott, hogy ön azért nem támogatta a tûzoltókkal kapcsolatos kisgazda javaslatot, mert az egymilliárd forintot el akart vonni a tûzoltóktól. Ezzel szemben a tény az, hogy a Független Kisgazdapárt egy módosító javaslatot nyújtott be. Ez összesen 2 milliárd 599 millió pluszt adott a tûzoltóságnak, míg az elvonások a Szabad Demokraták Szövetsége részérõl merültek fel a '94-es pótköltségvetés kapcsán.

(14.10)

Konkrétan Dornbach Alajos képviselõ úr, Hodosán Róza és több SZDSZ-es képviselõtársa voltak azok, akik az elvonásokat javasolták.

Kérdezem miniszter úrtól, hogy - miután nyilvánvalóan valótlant állított - kíván-e a Független Kisgazdapárttól elnézést kérni az ország nyilvánossága elõtt. Ha igen, úgy gondolom, erre most kiváló lehetõsége nyílna - tegye meg, miniszter úr! (Derültség. - Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage