Barsiné Pataky Etelka Tartalom Elõzõ Következõ

BARSINÉ PATAKY ETELKA (MDF): Miniszterelnök Úr! Negyedévenként változó programokból és felröppenõ ötletek alapján igyekszik az ország eligazodni és tájékozódni.

Másfél éve, a választások után a választási programot még sokan elhitték. A kormányprogram után azt mondták az emberek, majd csak kialakul valahogy. Elõször Békesi László távozásakor jöttek rá és döbbentek rá az emberek arra, hogy ennek a kormánynak nincs az MSZP-SZDSZ-koalíció által támogatott, elfogadott programja. De ez egyébként a mai napig sincs.

Közben jött a tavasz, és a tavasszal együtt megjöttek a pontok. Az, hogy pontok alapján nem lehet egy országot kormányozni, erre bíróság ütötte rá a pecsétet. Nos, közben mentsük, ami menthetõ, a miniszterelnökség elõvarázsolta a modernizációs programot és közvitára bocsátotta.

Az ország szorgalmasan vitatja és vitatja ezt a modernizációs programot, a modernizációs programon belül egy ilyen euroatlanti életszínvonalnak kicsit ködös jövõképét.

Közben a koalíciós viták tetõpontján a két koalíciós párt összeült és megvitatta a kormány hároméves gazdasági stratégiáját. Már a címbõl is kiderül, hogy egy év eltûnt, leírtuk, hiábavaló volt. Az ország ezt nem ismeri, de vitatja a modernizációs programot. Ez még mindig nem lenne olyan nagy baj, ha a kettõ között valami értelmezhetõ átfedés lenne.

De nézzük meg, hogy mit mond errõl a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke? A két anyagnak gyakorlatilag nincs értelmezhetõ közös része.

Miniszterelnök Úr! Lesz-e ennek a kormánynak e cikluson belül átgondolt, kiszámítható és fõleg megvalósítható cselekvési programja? (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage