Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Asszony! Határozottan szeretném mondani, hogy a kormányprogram él, mégpedig az a kormányprogram, amelyet 1994. július 15-én fogadott el itt ez az Országgyûlés. S a kormányprogram megvalósítása, realizálása - mégha jóllehet sokkal nehezebb örökség is várt ránk, mint amire számítottunk - folyik.

(14.40)

A másik: ez a kormány 1994 õszén azt ígérte, hogy a következõ, vagyis a '95-ös évben el fogja készíteni a hároméves gazdasági stratégiai programját. Ennek elsõ változata ez év augusztusában jóváhagyásra került a kormány által, és novemberig befejezõdik e kormányprogram véglegesítése.

A harmadik: ugyancsak ebben a parlamentben vállaltuk a modernizációs program elkészítését, amely hosszú távú program, az Európai Unióhoz való csatlakozás programja, és ez év végéig ennek szakmai vitája, véglegesítése ugyancsak befejezõdik, beleértve ebbe a nemzetközi partnerekkel való megvitatást is.

Tehát mindez a három program szervesen illeszkedik egymásba, alapvetõen abból a nemzetközi gyakorlatból kiindulva, amely szinte minden egyes országot jellemez, másfelõl pedig annak elkerülése érdekében, hogy rövid távú kényszerek határozzák meg a kormány politikáját. Tehát ezt szolgálják ezek a programok.

Még valamit hadd tegyek hozzá, tisztelt képviselõ asszony! Olyan csomagot, mint például a Wallenbergé, tetõ alá hozott, vagy például a német 1 milliárd márkás csomag és mások - ezek ugyancsak a kormányprogramhoz kapcsolódó olyan konkrét programok, amelyek átfognak egy-egy területet, egy-egy terület fejlesztését. Tehát a kormány ezeknek a keretében és ezek megvalósítása érdekében dolgozik. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage