Pallag László Tartalom Elõzõ Következõ

PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm a szót, alelnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Államtitkár Úr! Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy nyolc szülõotthont zárnak be országosan, köztük a Békés városában mûködõt, amely nyolc település szolgálatában áll. A másik elgondolkodtató érv, hogy a békési OTP 120 millió forintos költségvetéssel új helyre költözik. A városban nagy felzúdulást és felháborodást váltott ki mindkét eset. Az OTP-vel kapcsolatban ellenérzést fõleg azokban váltott ki, akiknek megemelték a lakásépítési kamataikat egyoldalú szerzõdésszegéssel. Ez nagyon sok családot lehetetlen helyzetbe hozott.

A békési szülõotthonra, amely a legkihasználtabb volt a megszüntetendõ szülõotthonok közül, szükség van. Tiltakozások, aláírásgyûjtések történtek a megmentéséért és a többi szülõotthon megmentéséért is. Békés város képviselõ- testülete, amelynek tagja vagyok, tiltakozott és állást foglalt a megszüntetés ellen. Úgy dönteni a város jól mûködõ intézményérõl, hogy az érintettek véleményét ki sem kérték, antidemokratikus, demokráciaellenes.

Ami a pénzintézet átköltözését, a 120 millió forintot illeti, amikor megszorítások vannak, a kormányzat takarékosságról beszél, mérhetetlen pazarlás folyik! Példának hozom fel az új banképületeket, biztosítópalotákat, a társadalombiztosítási székház 3,4 milliárdos épületét. Elgondolkoztató... (Zaj.) Elnézést kérek! Egy kis figyelmet kérek! (Közbeszólás az FKGP padsoraiból: Jobban kiabálj!) Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage