Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Az ország fegyveres erejének felkészítése mindig is felelõsségteljes, összehangolt kormányzati intézkedést követelõ tevékenység volt, maradt, és azt hiszem, hogy az lesz a jövõben is. A felkészítés során a mindennapos kiképzésben elõfordulhatnak emberéletet követelõ tragédiák, melyeket sajnos teljesen kiiktatni nagyon nehéz, de csökkenteni, a lehetõséget javítani, azt hiszem, minden esetben kötelesség.

Engedjék meg, tisztelt képviselõtársaim, hogy a honvédelmi törvény 42. §- ának (2) bekezdésébõl idézzek, ami a parancsnoki állományra vonatkozik, amely így szól: "A parancsnok teljes és oszthatatlan felelõsséggel tartozik a katonai szervezet hadrafoghatóságáért, a személyi állomány felkészítéséért és kiképzéséért, a mûködés mindenoldalú biztosításáért, az állomány magasfokú fegyelméért, valamint mindazért, amit ennek érdekében tett vagy tenni elmulasztott."

Ön, tisztelt miniszter úr, amikor júniusban feltettem a kérdést a légierõ helyzetérõl, válaszában szükségesnek tartotta és velem egyetértett, hogy a pilóták esetében a jártasság és a készség érdekében szükséges fokozni a most meglévõ üzemórákat. Kérdezem tehát tisztelettel, miniszter úr, mindezek figyelembevételével mit tett a magyar légtér biztonsága és a repülõcsapatok biztonságos felkészítése érdekében. Várom válaszát. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage