Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az országgyûlési határozati javaslatok általános vitájához írásban egy képviselõtársunk sem jelzett elõzetes felszólalási szándékot. Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki a vitában felszólalni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kíván. Így megkérdezem Keleti György honvédelmi miniszter urat, kíván-e válaszolni az elhangzottakra. (Keleti György nemet int.)

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, az országgyûlési határozati javaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Senki sem jelentkezik.) Nincs senkinek. Így tisztelt Országgyûlés, a határozathozatalok következnek.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a légvédelem földközeli és kismagasságú oltalmazási képességének megõrzésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 277 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a légvédelem rádiólokációs, felderítõ, információs és vezetési rendszere fejlesztésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 280 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, hogy kívánják-e szavazatukat megindokolni. (Senki sem jelentkezik.) Egy frakció sem kívánja.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és határozathozatala. Az elõterjesztést T/1295. számon, a bizottságok ajánlásait pedigt T/1295/1-2. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót dr. Szili Katalin környezetvédelmi és területfejlesztési államtitkár asszonynak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage