K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Elnézést az iménti malõrért - most mondom el a 11. §-sal kapcsolatban az általam aggályosnak vélt indoklási résszel ellentétben álló véleményt. Éppen ez késztetett aztán a csatlakozó módosító javaslat beterjesztésére is, amely tulajdonképpen Tóth Pál javaslatához csatlakozik.

A 11. § kifejti, hogy milyen korlátozásokkal lehet használni a zászlót. Álláspontom szerint ez teljesen helytelen, hisz a nemzethez való tartozást nem szabad korlátozni. Hogyha bárki ilyen zászlót használni kíván, az bátran tehesse ezt. Miért kell tilalmi fákat felállítani és tilalmi pontokat e szakasszal kapcsolatban?

Ellentmondó a törvényjavaslat indoklása. Azt fejti ki, széles és bõ körben kívánja engedélyezni a zászló, illetve a lobogó használatát. Ha ebbõl indulunk ki, ellentét áll fenn, és a célját egész másként éri el, ahogy figyelem a törvény szövegét, és másként éri el a hatást, ha a javaslat indoklását tekintem. Éppen ezért azt a javaslatot terjesztettem elõ, hogy minden korlátozás nélkül, szabadon lehessen ezt használni, ugyanis nem célszerû, hogy mi szûkítsük ezt a kört. Ha más nemzetek máshol korlátozzák is a mi lobogónk használatát, legalább mi magunk ne tegyük ezt idehaza, hanem mindenki, minden magyar állampolgár számára tegyük lehetõvé ennek szabad használatát.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage