Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Engedtessék meg, hogy talán csak egy percben a helyzet zavarosságát jellemezzem.

Az oktatási bizottságban az hangzott el, hogy a mûvelõdési és közoktatási tárca a Belügyminisztériumtól több száz millió forintot fog kapni ezen feladatokra. Egy másik forrásból azt hallottuk, hogy a tankerületi oktatási központok megszüntetése után a Belügyminisztériumnál lesz több száz millió forint ezen feladat ellátására.

Most, amikor tüntetnek a rendõrök, tüntettek a tûzoltók, és a Belügyminisztérium rendkívül nehéz helyzetben van, és a költségvetési törvényben szó sincs arról, hogy ezek a feladatok nevesítve megjelenjenek az önkormányzatoknál, akkor egyetlenegy mondattal csak azt tudom mondani, hogy a teljes káoszt idézik elõ; hiszen szó nincs arról, hogy ezeknek a feladatoknak valamilyen felsorolt, taxatív normatívája megjelenne bármelyik törvényben.

Ennek következtében teljesen igaza van Kovács Kálmán képviselõtársamnak: hogyha nem jelenik meg a törvényben a feladatrendszer, hanem kvázi odarendeli a közoktatási intézethez, pénz nélkül - mert hiszen ma nem lehet tudni, hogy valójában hol a pénz -, akkor itt szó nincs arról, hogy végiggondolt törvénymódosításról van szó, hanem csak arról van szó, hogy hogyan lehet a kormányprogramnak egy - nem is igazán sikerült - pontját betartani. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage