Gyõriványi Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYÕRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tekintettel arra, hogy nagyon elõrehaladott az idõ, engedjék meg, hogy nagyon röviden foglaljam össze az ezzel kapcsolatos javaslatokat.

Kétségtelen, hogy ez a törvénymódosítás, amely egy jól sikerült törvény, a szakképzési törvény kiegészítésére szolgál, tulajdonképpen a kamarák feladatát - ahogy ezt Bálint György képviselõtársam mondta - húzza alá és emeli ki, azonkívül néhány apróbb változtatást tesz. Ezeknek a változtatásoknak a tökéletesítéséhez szerettünk volna néhány módosító javaslattal hozzájárulni.

Az 1. § (1) bekezdésében talán azt szeretném kifogásolni, hogy ez csupán a közoktatási törvényben meghatározott pont, amely pontosan meghatározza, hogy mit ért a speciális szakiskolák alatt. Ezt a meghatározást a törvény a közoktatási törvénybõl emelte át ide tulajdonképpen csak az indoklásba, ezért azt javasoltam, hogy egy meghatározással egészítsük ki, tegyük teljesebbé ezt a sort. Tulajdonképpen egy háromszavas kiegészítést javasoltam. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage