Nemes Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

NEMES MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A szakképzési törvény T/1094. számon elõterjesztett módosításának 6. § (1) bekezdése általános érvényességgel az Érdekegyeztetõ Tanács hatáskörébe utalja az érdekegyeztetést, miközben az Országos Szakképzési Tanács is hasonló összetétellel és feladatkörrel egyeztetné a szakképzés kérdéseit.

(20.20)

Megítélésem szerint az Érdekegyeztetõ Tanács feladat- és jogkör vonatkozásában nem kellõen rendezett. Éppen ezért azt tartanám jó megoldásnak, ha az Érdekegyeztetõ Tanács feladat- és hatáskör tekintetében koncepcionális és stratégiai kérdésekben válna kompetenssé, míg a megvalósítás vonatkozásában a szakmai intézmények mozgástere válna egyértelmûvé és meghatározóvá.

Még egy pillanatra szeretnék visszatérni, egy válasz erejéig Veér Miklós képviselõtársam javaslatához. Igaz, a bizottságban ezen a módosító javaslaton nagy viták voltak, de ott is az volt a véleményem, hogy egy bizonyos párhuzamosság alakulna ki, hogyha a törvénybe ez a módosítás nem kerülne bele. Módosításom pont ezt a párhuzamosságot próbálja rendezni. Bízom képviselõtársaim támogató szavazatában. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage